top of page
  • Writer's pictureRonja Norja

Sisällöntuotannon hyödyt yritykselle: 5 hyvää syytä panostaa sisällöntuotantoon

Mitä hyötyä sisällöntuotannosta on? Miksi meidän pitäisi tehdä sisällöntuotantoa? Miten liiketoiminta hyötyy sisällöntuotannosta? Tällaiset kysymykset voivat pyöriä päässä, kun pohtii, mihin markkinoinnissa oikein kannattaa panostaa, ja joku mainitsee sisällöntuotannon.


Tehokas markkinointi koostuu monesta eri osa-alueesta. Osa markkinoinnin eteen tehtävästä työstä ei tuota suoraan euroja kassaan, vaan rakentaa kivijalkaa, joka tukee muuta tekemistä. Konversioiden taustalla ei ole pelkästään rahallisia panostuksia mainontaan, vaan myös rutkasti taustatyöstä.


Sisällöntuotanto on merkittävä osa verkkonäkyvyyden ja digimainonnan kivijalkaa. Miten se käytännössä toimii ja hyödyttää liiketoimintaasi? Kokosin tähän kirjoitukseen viisi sisällöntuotannon hyötyä yrityksellesi.


Sisällöntuotannon hyödyt yritykselle. Mies katsoo kiikarien läpi.

1. Lisää näkyvyyttä sisällöntuotannolla

Hakukonenäkyvyys on tärkeää yritykselle kuin yritykselle. Kun potentiaaliset asiakkaasi tarvitsevat tarjoamaasi palvelua, mitä he tekevät ensimmäisenä? Aivan, suuntaavat verkon hakukoneisiin etsimään tietoa palveluntarjoajista.


Hakukoneet toimivat seuraavasti: ne etsivät algoritmien avulla verkosta tietoa, joka vastaa mahdollisimman hyvin haettuun termiin tai kysymykseen. Jotta sinun sivusi olisi tässä joukossa, tulee sivulta löytyä mahdollisimman selkeitä, kattavia ja fiksusti avainsanoin rikastettuja artikkeleita.


Mitä enemmän ja mitä parempaa tietoa tarjoat, sitä todennäköisemmin pääset hakutulosten kärkeen. Laaja kirjasto tietoa omasta osaamisalueestasi, sen palvelun ympäriltä, jota tarjoat, saa sivustosi vaikuttamaan hakukoneen algoritmin silmissä luotettavammalta. Osoitat näin hakukoneelle, että tiedät mistä puhut.


Sisällöntuotannon avulla rikastutat sivustoasi hyödyllisillä, kattavilla ja mielenkiintoisilla teksteillä, joista sekä hakukoneet että sivustosi kävijät pitävät. Pääset mukaan hakukonekilpaan ja teet itsesi näkyväksi potentiaalisille asiakkaille.


Sisällöntuotannon hyödyt yritykselle. Siluetti, nyrkki ilmassa.

2. Vahvempi ja selkeämpi brändi

Hyvä brändi vaatii ensinnäkin sen, että itse tiedät, millainen brändisi on, mitä se edustaa ja millaisia arvoja sillä on. Toiseksi, sinun pitää osata kertoa brändistäsi verkkosivuillasi ja muissa kanavissasi.


Jos brändisi on vain omassa päässäsi, kukaan muu ei näe sitä.


Sisällöntuotannon avulla selkeytät ja vahvistat brändiäsi. Hyvillä sisällöillä voit viestiä esimerkiksi verkkosivusi kävijöille niistä asioista, jotka brändissäsi ovat merkittävimpiä.


Jos brändisi ytimessä on esimerkiksi kotimaisuus ja ekologisuus, voit kertoa näistä verkkosivuillasi eri osioissa. Kirjoita kuvaava “About us” -osio ja lisää lihaa luiden ympärille suunnittelemalla viisi blogikirjoitusta, joissa käsittelet sitä, millä tavoin ekologisuus näkyy yrityksesi toiminnassa ja mistä yrityksesi on lähtöisin. Kirjoita kolumni siitä, mikä suomalaisuudessa on sinulle tärkeää ja miten se näkyy yritystoiminnassasi. Kerro blogissa tuotantomenetelmistäsi. Jaa nämä kirjoituksesi omissa somekanavissasi.


Näin sisällöntuotanto toimii brändisi rakennuspalana. Kun potentiaalinen asiakas saapuu sivustollesi tai sometilillesi, hän näkee ensimmäisenä, että tuotat tuotteita, ja että tuotat niitä ekologisin menetelmin Pihtiputaalla, sillä olet sieltä kotoisin, Pihtiputaan alue on siksi lähellä sydäntäsi ja haluat tarjota kotimaisen, vastuullisen vaihtoehdon asiakkaillesi. Hän omaksui koko brändisi tehokkaasti kerralla, sillä olit tehnyt sisällöntuotantosi huolellisesti.


Sisällöntuotannon hyödyt yritykselle. Hymyilevä ilmapallo.

3. Parempi asiakaskokemus

Kun asiakkaasi on löytänyt tiensä sivustollesi ja ehkä tehnytkin jo ostoksen, haluat varmasti, että hän palaa tekemään lisää ostoksia tai ainakin suosittelee sinua kavereilleen. Tähän tavoitteeseen päästään luomalla hänelle hyvä asiakaskokemus. Yksi tapa parantaa asiakaskokemusta on palvella häntä koko ostoprosessin ajan hyödyllisillä ja kiinnostavilla sisällöillä.


Sisällöntuotanto voi tehdä asiakkaasi matkasta mukavamman, sillä hyvien sisältöjen avulla voit jokaisessa asiakaspolun vaiheessa välittää asiakkaalle hyödyllistä tietoa. Tutkimalla asiakaspolkuasi ja asiakkaidesi tyypillisiä pulmia sen varrella, voit ennakoida asiakkaasi tiedontarpeen; ja tuottaa ja jakaa asiakkaalle sisältöjä, joita hän tarvitsee kussakin asiakaspolun vaiheessa, ennen kuin hän ehtii edes kysyä neuvoa. Näin syntyy tyytyväisiä asiakkaita.


Otetaan esimerkki. Mieti, millaista tietoa itse haluaisit esimerkiksi päivittää yrityksesi turvallisuusratkaisut. Jos tarvitset esimerkiksi tietoturvapalveluita, lähdet varmaan liikkeelle hakemalla hakukoneista tietoa tietoturvapalveluista, joita yrityksille tarjotaan. Haluat todennäköisesti lukea siitä, mitä kaikkea tulee ottaa huomioon yrityksen tietoturvaan liittyen, ja mitä kaikkea tietoturvaan liittyvää vähintään tarvitset.


Kun sinulla on käsitys siitä, mitä tarvitset, ryhdyt selaamaan tietoturvapalveluita tarjoavien yritysten palvelupaketteja ja vertaat niitä toisiinsa. Joidenkin yritysten sivuilta löydät selkeät kuvaukset erilaisista palvelupaketeista, toiset kuvaavat palveluitaan ylimalkaisesti ja pyytävät sinua jättämään tarjouspyynnön.


Päädyt valitsemaan yrityksen, jolta saat selkeän tietoturvapaketin ja lisätietoja sen sisältämistä palveluista käytännönläheisten blogikirjoitusten ja videoiden muodossa. Saat heti palvelun ostettuasi selkeät ohjeet käyttöönottoon sähköpostitse ja viikon päästä vinkkilistan omien prosessien parantamiseen tietoturvallisiksi.


Sellainen yritys, joka on tuottanut ison kirjaston sisältöä yrityksen tietoturvasta, tuli sinulle heti ensimmäisten joukossa vastaan, kun aloitit tiedonhakusi. Huomiosi kiinnittyi yritykseen, joka oli verkkosivuillaan kuvannut selkeästi tarjoamansa palvelut ja tarjosi lisätietoa erilaisin sisällöin ja ohjeistuksin. Asiakaspolkusi ei päättynyt ostotapahtumaan, vaan sait kattavat ohjeet käyttöönottoon ja vielä lisäksi vinkkejä siihen, miten saat parhaan hyödyn irti valitsemastasi palvelupaketista. Olet tyytyväinen ja suosittelet samaa yritystä myös yrittäjäkollegallesi.


Sisällöntuotannon hyödyt yritykselle. Ostettu sylillinen lenkkareita.

4. Enemmän ja parempia liidejä sisällöntuotannon avulla

Sisällöntuotanto voi myös tuottaa sinulle enemmän ja laadukkaampia liidejä. Kun tuotat sisältöjä, jotka vastaavat asiakkaasi kysymyksiin ja pohdintoihin, luot samalla loistavan paikan liidigenerointiin: potentiaalisella asiakkaalla on kysymys, johon vastaat ja samalla tarjoat palvelun, joka ratkaisee ongelman.


Kun olet tehnyt sisällöntuotannon pohjatyöt kunnolla ja näyt jo hyvin hakukoneissa, potentiaaliset asiakkaat tulevat sinun luoksesi. Keskity tässä kohtaa siihen, että luot sisältöjä, jotka vastaavat nimenomaan potentiaalisten asiakkaiden huoliin, pohdintoihin ja kysymyksiin. Kun vastaat oikeisiin kysymyksiin, on sinun helppo ohjata lukija jättämään yhteystietonsa tai varaamaan palvelun esittelyn.


Jos yrityksessäsi on myyntitiimi, kysy heiltä, mitkä ovat ostopäätökseen vaikuttavia huolenaiheita. Sitten taklaa nämä huolet systemaattisesti hyvillä tekstisisällöillä tuottaaksesi myynnille parhaita mahdollisia liidejä, jotka ovat kiinnostuneita ja valmiita ostamaan.


Sisällöntuotannon hyödyt yritykselle. Loikka ostokassien kanssa.

5. Kasvavat konversiot

Samaan tapaan kuin edellisessä kohdassa, kun vastaat asiakkaan täsmäkysymyksiin, on sinulla parempi mahdollisuus tarjota ratkaisuksi ongelmaan oma palvelusi. Hyvien sisältöjen äärellä asiakas oivaltaa itse, että sinun palvelusi voi ratkaista hänen pulmansa. Tässä kohtaa on tärkeää laittaa call-to-actionit kohdilleen sisältöihin, jotta ostaminen käy parilla klikkauksella.


Taitavasti rakennettu sisältökokonaisuus sivuillasi poistaa ostamisen esteitä. Kun käsittelet potentiaalisten asiakkaidesi pohtimia asioita järjestelmällisesti yksi kerrallaan ja tarjoat ratkaisuja ongelmiin, on ostopäätös helpompi tehdä.


Näin sisällöntuotanto siis myös kasvattaa konversioita. Potentiaalinen asiakas lukee vastauksen mielessään olevaan kysymykseen ja huomaa, että pulmaan on helppo ratkaisu: sinun palvelusi!


Kun mainostat palveluasi verkossa, on mainoscopyn oltava kohdallaan. Mutta yhtä tärkeää on, että laskeutumissivu, jolle mainoksesi klikkaaja päätyy, on selkeästi laadittu. Hyvän laskeutumissivun laatimiseen tarvitset taitavan sisällöntuottajan. Sivulta pitää löytyä helposti silmäiltävästi oleellinen tieto, ratkaisu potentiaalisen asiakkaan ongelmaan (hän on saattanut etsiä tätä tietoa jo aiemmin, tai sitten digimainos on löytänyt ongelman, jota hän ei ollut itse vielä edes huomannut), ja vakuuttava kehotus toimintaan.


PS. Ei aikaa tehdä sisällöntuotantoa itse?

Monelle yrittäjälle markkinointi on liiketoiminnan osa-alue, joka jää muiden kiireiden jalkoihin. Erityisesti sisällöntuotanto, joka toimii hakukonenäkyvyyden, asiakaskokemuksen ja digimainonnan kivijalkana, tuntuu vaikealta ja aikaa vievältä.


Silloin kannattaa harkita sisällöntuotannon ulkoistamista. Erityisesti jos sisällöntuotanto ei ole yrittäjän omaa ydinosaamista, siihen kuluu paljon energiaa ja aikaa, eikä lopputulos välttämättä ole yhtä hyvä kuin ammattilaisen tuottamalla sisällöllä.


Tutustu palveluihini ja ota yhteyttä, katsotaan sinulle sopiva paketti tai sovitaan jatkuvasta sisältöyhteistyöstä. Esimerkiksi uuden tekstisisällön julkaiseminen nettisivuilla kahdesti kuukaudessa auttaa jo merkittävästi kaikkia markkinoinnin osa-alueita, sekä tukee myyntiä ja parantaa asiakaskokemusta.


7 katselukertaa0 kommenttia

コメント


bottom of page