top of page
  • Writer's pictureRonja Norja

Pienyrittäjän sisältömarkkinointi - näin saavutat hyötyä pienellä vaivalla

Päivitetty: 16. toukok.

Pienyrittäjän hektisen arjen keskellä aikaa markkinointiin on rajallisesti. Usein blogin kirjoittaminen, somemainosten laatiminen ja uutiskirjeiden lähetys jäävtä muiden kiireiden jalkoihin.


Huolella toteutettu markkinointi on kuitenkin investointi tulevaan. Tässä blogitekstissä listaan parhaat vinkkini siihen, kuinka voit pienyrittäjänä valjastaa sisältömarkkinoinnin pienellä vaivalla myynnin moottoriksi.


Kuvituskuva: Kirjan sivu, josta pinkillä korostettu sana "Marketing". Pienyrittäjän sisältömarkkinointi.

1. Varmista ensimmäisenä: tunnethan kohderyhmäsi?


Työtäsi helpottaa jatkossa paljon, kun laitat paperille, millaisia asiakkaasi ovat ja mihin heidän haasteisiinsa vastaat. Mitä he etsivät? Miten voit tarjota arvoa heidän tarpeisiinsa? Selkeästi määritellyn kohderyhmän ymmärtäminen auttaa suuntaamaan sisältösi oikein.


Kirjoita ylös, keitä kohderyhmääsi kuuluu ja millaisiin heidän haasteisiinsa sinä tarjoat ratkaisun. Listaa kysymyksiä ja haasteita, joita tiedät heidän pohtivan ja joihin sinä tarjoat ratkaisuja: ne ovat nimittäin aiheita, joista he varmasti haluaisivat lukea blogitekstejä tai jakaa ystävilleen somesisältöjä. Näin helposti laadit jo pienen sisältömarkkinointisuunnitelman!


2. Keskity määrän sijaan laatuun


Usein kuulee, että markkinoinnissa säännöllisyys on kaiken a ja o. Joku on jopa saattanut sanoa, että sama se, mitä someen julkaiset, kunhan teet sitä säännöllisesti ja jatkuvasti (hui).


Säännöllinen julkaisutahti on tosiaan eduksi, mutta pienyrittäjän kannattaa kuitenkin suunnata rajalliset resurssinsa siihen, millä todennäköisimmin saavuttaa tuloksia: tarkasti mietittyyn sisältöön, joka puhuttelee juuri sinun kohderyhmääsi. Sinun säännöllinen julkaisurytmisi voi olla vaikka kerran kuussa.


Panosta siis ennemmin sisällön laatuun kuin määrään. Pyri tarjoamaan täsmäratkaisuja kohderyhmäsi ongelmiin. Laadukas sisältö kiinnostaa lukijoitasi ja sitouttaa heitä odottamaan seuraavia blogitekstejä tai uutiskirjeitä.


Kuvituskuva: Leimasin: 100% quality guarantee. Pienyrittäjän sisältömarkkinointi.

3. Ulkoista sisällöntuotanto


Ammattimainen sisällöntuottaja voi helpottaa pienyrittäjän arkea valtavasti. Ajattele, että sinun tarvitsee vain tehdä suunnitelma sisällöistä, joita toivoisit verkkosivuiltasi löytyvän, ja joku toteuttaa ne puolestasi antamassasi aikataulussa!


Yrittäjän on hyvä olla armollinen itselleen sellaisissa askareissa, joita ei ole pakko hoitaa henkilökohtaisesti. Sinulla ei todennäköisesti ole riittävästi aikaa tuottaa sisältöjä niin usein kuin haluaisit, etkä välttämättä ole itse kirjoittamisen tai verkkosisältöjen ammattilainen. Hellitä siis ja heitä sisältöpallo freelancerille, joka on sisältöjen asiantuntija ja jolla on resursseja panostaa sisältöihisi huolella, inspiraatiolla ja ammattitaidolla.


Eikä tämän tarvitse olla edes kamalan kallista: kurkkaa täältä minun palveluni hintoineen!


Kuvistuskuva: Pahvin repeämästä näkyy teksti: "Share your story". Pienyrittäjän sisältömarkkinointi.

4. Hyödynnä sinulle sopivia somekanavia


Sosiaalinen media on voimakas työkalu pienyrittäjälle. Kaikissa kanavissa ei kuitenkaan tarvitse olla. Älä siis uuvuta itseäsi somekanavien paljoudella, vaan valitse yksi, kaksi tai kolme kanavaa, jotka tuntuvat itsellesi luontevilta ja joissa myös asiakkaasi viihtyvät. Tässäkin kannattaa panostaa määrän sijaan laatuun.


Myös somen sisällöntuotannon voi ulkoistaa, jos tuntuu, että aika, oma osaaminen tai luovuus ei kiireen keskellä riitä. Tärkeää sosiaalisen median hyödyntämisessä on jakaa ajatuksia ja sisältöjä, jotka puhuttelevat kohderyhmääsi. Seuraajien kanssa kannattaa myös kommunikoida mahdollisuuksien mukaan: kysy heiltä kysymyksiä ja vastaa saamiisi viesteihin ja kommentteihin.


7. Analysoi ja luovu rohkeasti turhasta


Seuraa sisältöjesi menestystä verkkosivujen tai somekanavien analytiikan avulla, ja kiinnitä huomiota siihen, mikä toimii ja mikä ei.


Jätä rohkeasti pois sellaiset sisällöt, jotka eivät herätä kohderyhmäsi kiinnostusta: sellaiset, joita ei lueta, katsota, kommentoida tai jaeta. Toisaalta katso, millaiset sisällöt menestyvät parhaiten eli aiheuttavat eniten klikkauksia tai reaktioita. Tee lisää sitä, mikä toimii parhaiten!


Kuvituskuva: Värikyniä ja luonnosteltu värikäs hehkulamppu. Pienyrittäjän sisältömarkkinointi.

Pienyrittäjän sisältömarkkinointi ei välttämättä vaadi valtavasti työtunteja


Tehokkaalla resurssien käytöllä voit saavuttaa merkittäviä tuloksia pienellä vaivalla. Näillä käsittelemillämme vinkeillä sisältömarkkinointi voi olla voimakas liiketoiminnan kasvun moottori myös pienyrittäjälle!


Jos aika on kortilla, laita viestiä minulle - katsotaan yhdessä, miten saamme sisältömarkkinointisi rullaamaan tasaisen varmasti!


Jos haluat syventää ymmärrystäsi sisältömarkkinoinnista ja viedä suunnitelmasi uudelle tasolle, jatka lukemista:
2 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page