top of page
  • Writer's pictureRonja Norja

5 syytä, miksi yrityksellä kannattaa olla sisältösuunnitelma (+ sisältösuunnitelman malli)

Sisältösuunnitelma auttaa yritystä ja yrittäjää julkaisemaan fiksuja ja hyödyllisiä sisältöjä säännöllisesti. Tämä puolestaan sitouttaa asiakkaita, tekee brändistäsi kiinnostavamman ja auttaa rakentamaan hakukonenäkyvyyttä.


Sisältösuunnitelma toimii yhdessä sisältöstrategian kanssa. Jos yrityksen markkinoinnista kuitenkin vastaa vain yksi henkilö tai pari ihmistä, voi sisältötekemiseen päästä kiinni jo laatimalla hyvän sisältösuunnitelman. Suunnitelma auttaa yritystä luomaan ja julkaisemaan järkevää, mietittyä sisältöä säännöllisesti.


Kaksi kynää keltaisella taustalla. Miksi yrityksellä kannattaa olla sisältösuunnitelma.

Miksi yrityksellä pitäisi olla sisältösuunnitelma? 5 tärkeintä


1. Julkaisutahdin ylläpitäminen


Kun olet suunnitellut julkaistavat sisällöt etukäteen, on listalta helppo poimia seuraava idea ja toteuttaa se. Säästät aikaa, vaivaa ja hermojasi, kun ideointi on tehty kerralla valmiiksi. Ei enää paniikkijulkaisuja tai pitkiä hiljaisuuksia blogissa!


Jos oma tai tiimin aika ei riitä säännöllisen kirjoitustyöhön tai somejulkaisujen laatimiseen, ulkoista homma freelance-kirjoittalle. (Kurkkaa esimerkiksi minun palveluni täältä!)


2. Paremmat aiheet, joista on oikeasti hyötyä asiakkaalle


Kun sisältösuunnitelman laatii kerralla vaikkapa puoleksi vuodeksi, tulet varanneeksi riittävästi aikaa ja nähneeksi enemmän vaivaa oikeasti hyvien aiheiden pohtimiseen. Ei enää hatusta vedettyjä blogitekstin aihioita, tai yritysblogia, jossa kerrotaan ainoastaan henkilöstömuutoksista ja pikkujouluristeilystä!


3. Sitoutuneemmat lukijat ja kiinnostavampi brändi


Laadukkaan sisällön tuottaminen on avain menestykseen digitaalisessa maailmassa. Sisältösuunnitelman avulla voit luoda sisältöä, joka oikeasti puhuttelee yleisöä.


Julkaistessasi mielenkiintoista ja hyödyllistä sisältöä, rakennat myös jatkuvasti brändisi luotettavuutta ja kiinnostavuutta. Lisäksi, kun sisällöt on suunniteltu etukäteen, näyttäytyy tekeminen myös asiakkaaalle johdonmukaisena ja he osaavat odottaa seuraavaa julkaisua.


4. Parempi näkyvyys hakukoneissa


Haluat varmasti, että yrityksesi sivu näkyy hakukoneissa, kun tarjoamastasi palvelusta etsitään tietoa? Sisältösuunnitelma auttaa yritystä julkaisemaan säännöllisesti hakukoneille mieluisaa sisältöä. Suunnitteluvaiheessa aiheet on helppo pohtia tärkeiden avainsanojen ja asiakkaiden oikeiden kysymysten ympärille, ja luoda näin selkeä kokonaisuus.


5. Markkinointi tehostuu


Sisältösuunnitelmassa voit ottaa myös huomioon sisällöt, joita tarvitset esimerkiksi liidien keräämiseen tai mainosten laskeutumissivuiksi. Näin tällaiset markkinointia tukevat sisällötkin tulee tehtyä, ne on loppuun asti mietittyjä, ja niitä on valmiina jemmassa esimerkiksi digimainoskampanjaa varten.


Miten? Nappaa tästä helppo sisältösuunnitelman malli


Miten sisältösuunnitelma laaditaan? Se on oikeasti aika helppoa, ja tyyli on vapaa. Tärkeintä sisältösuunnitelmassa on se, että hahmotat itse helposti, mitä aiot tehdä milloinkin, ja pystyt noudattamaan suunnitelmaasi.


Voit rakentaa sisältösuunnitelmasi esimerkiksi tämän yksinkertaisen mallin mukaan:

​Julkaisupäivämäärä

Missä julkaistaan?

Aihe + taustiedot

Kuka kirjoittaa?

1.4.2023

Blogi + somekanavat

Puutarhan kevätvalmistelut

Freelancer

1.5.3023

Blogi + uutiskirje

Trendikkäimmät kesäkukat 2023

- asiantuntijan haastattelu

Freelancer

1.6.2023

Somekanavat

Kesän aukioloajat

Markkinointiassari

Tällaista suunnitelmaa on aika helppo seurata, vai mitä? Tässä julkaisutahtikin on rento: yksi sisältö kuukaudessa. Se jättää hyvin aikaa freelancerin briiffaamiseen, valmiin tekstin tarkistukseen ja myös mahdollisten muutosten tekmiseen ennen julkaisua.


Miten tällainen sisältösuunnitelma sitten täytetään järkevillä, asiakkaalle hyödyllisillä aiheilla? Mistä tiedät, mitkä aiheet ovat hyviä? Tässä kaksi erinomaista tapaa kerätä aiheita pienellä vaivalla:


TAPA 1: Avainsanat

Hakukoneiden hakutermit ovat oikea kultakaivos sisältöjen aiheille. Voit tehdä avainsana-analyysin esimerkiksi Googlen Keyword -työkalulla.


Toinen vaihtoehto on suunnata itse Googleen ja hakea jotain tiiviisti toimintaasi liittyvää. Sanotaan, että sinulla vaikkapa puutarhaliike, jossa myyt taimia ja kukkia, multaa ja niin edelleen. Napsuttele hakukoneeseen vaikkapa "puutarhanhoito". Vieritä sivua, kunnes näet tämän:

People also ask: Mitä tarkoittaa puutarhanhoito? Mitä tehdä nyt puutarhassa? Mitä töitä puutarhassa tehdään kesällä? Mitä puutarhassa tehdään keväällä? / Miksi sisältösuunnitelma

Tässähän sinulla on jo neljä aihetta, joista kirjoittaa. Näitä ihmiset nimittäin kysyvät, ja sinulla on näistä varmasti tietoa. Voit jatkaa etsimällä jokaisen kysymyksen erikseen hakukoneesta, ja samasta "People also ask" -kohdasta saat aina vain lisää aiheita. Huomaatko? Kultakaivos!


TAPA 2: Kilauta kollegalle

Toinen hyvä tapa ideoida sisältökalenteriin täytettä, on kysyä työkavereilta. Erityisesti he, jotka ovat päivittäin tekemisissä asiakkaiden kanssa, tietävät täsmälleen, mitä asiakkailla on mielessään.


Kysy siis asiakaspalvelulta, mitä heiltä kysytään eniten. Ota sisältökalenteri mukaan ja kirjoita aspan yleisimmät kysymykset suoraan artikkeleiden ja blogikirjoitusten otsikoiksi. Jos asiakkaat kysyvät näitä asioita puutarhaliikkeesi kassalla, he varmasti myös hakevat niihin vastauksia netistä. Saat samalla kertaa todella hyviä aiheita, ja lisäksi vähennät asiakaspalvelun työmäärää, kun asiakkaat löytävät vastaukset kysymyksiinsä nettisivuiltasi!


Tässä siis tiivistettynä, miksi yrityksellä kannattaa olla sisältösuunnitelma, ja miten sisältösuunnitelma laaditaan yllättävän helposti.


Jos tarvitset kuitenkin vielä apua joko suunnitteluun tai toteutukseen, kilauta minulle! Löydät palveluni ja hintani täältä. Jos tarvitset sisältösuunnitelman, laita rohkeasti viestiä ja pyydä tarjous!


Lue myös:

11 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page