top of page
  • Writer's pictureRonja Norja

Miten motivoida itsensä paiskimaan hommia kesällä? Parhaat ja oikeat keinot löytyvät TÄSTÄ

Päivitetty: 16. toukok.

Kesä, ah! Aurinkoa, lämpöä, muita säätiloja. Piknikkejä, festareita, illanviettoja ja kutsuja terassille. Mutta yrittäjän kesä on täynnänsä töitä, koska eihän yrittäjä lomaile - miten siis motivoida itsensä hoitamaan asialliset hommat, pysymään jotenkin perillä dediksistä ja säilyttämään asiakassuhteet?


Kesällä läppäri kulkee mukana milloin missäkin. Tätäkin kirjoitan mökillä. Workcation-tyyppiset ratkaisut, joissa yhdistyvät työt ja lomailu, ovat yrittäjyyden ja friikkuilun parhaita puolia. Vaatii kuitenkin ainakin minun kohdallani kikkakakkosen jos toisenkin, että pääsee työmoodiin rannalla, mökillä tai kun kaikki muut lähtevät kaljalle.


Tyttö pojan reppuselässä rannalla. Näyttää ärsyttävältä. Kesävinkit yrittäjälle.
Miten esimerkiksi tällaiset ärsyttävät lomakuvat vaikuttavat motivaatioon tehdä töitä? Ei positiivisesti.

Minulla on siihen kuitenkin muutama hyvä vinkki. Nämä keinot ovat hioutuneet vuosien varrella, kun olen tehnyt etätöitä kesällä ja muinakin vuodenaikoina reissussa. Joskus on nimittäin pakko malttaa avata ensin läppäri ja vasta sitten lähteä kiertelemään Napolin kujia tai tutkimaan Puglian rantakallioita.


Reissussa ja kesässä on monenlaisia houkutuksia, joista monet ovat samankaltaisia. Se tarkoittaa, että ne taklataan samaan tapaan. Siksi näitä vinkkejä voi soveltaa sekä kesään että workcationiin, tapahtuipa se mihin aikaan vuodesta vain. (#diginomadlife)


Tässä ne vinkit nyt tulee:


1 Valitse seurasi oikein


Seurassa, joka on itse lomalla ja haluaa aamusta asti tehdä loma-asioita, kuten nyt vaikka lähteä uimaan tai Suomenlinnaan tai ostamaan mansikoita, on tosi vaikea keskittyä tekemään töitä.


Valitse siis kesäseuraksi sellainen tyyppi tai porukka, joka esimerkiksi nukkuu pitkään. Näin saat heti aamusta tehtyä jo paljon hommia. Reissussa sama juttu: ei workcationille lomaa suorittavan matkakumppanin kanssa, vaan sellaisessa seurassa, joka haluaa myös chillailla hotellin altaalla. Altaalle voi nimittäin ottaa läppärin mukaan ja saada työmailit luettua ihan melkein huomaamatta, kun matkaseura lukee viereisessä aurinkotuolissa dekkaria.


Uimalelut rannalla, yksi näyttää siltä kuin se roikkuisi ristillä bambutelineessään. Kesävinkit yrittäjälle.
Mitä tämä ristiinnaulittu uimalelu kertoo yrittäjän kesästä? Siinä vasta kysymys.

2 Valitse miljöösi (ja sen tarjoilut) oikein


Älä homehdu kotitoimistossa kesällä! Koska miksi homehtuisit? Lähde ulos, kahvilan terdelle, ihan baarin terdelle tai puistoon eväskorin kanssa.


Itse lähden kahvilan terdelle, kun motivaatio on vähän huonoissa kantimissa. Mentaalilahjon itseni jo etukäteen herkullisella muffinsilla tai kakkupalalla. Kun tilanne on vakavampi, lähden ehkä koiran kanssa puistoon. Sinne voi ottaa omat eväät mukaan: herkullinen voileipä, ehkä sipsipussi ja vähän karkkia. Juotavaa unohtamatta! (Huom! Puisto kannattaa vaan valita niin, että vessasakin pääsee jossain käymään.)


Kaikista vakavimmassa tilanteessa lahjon itseni terassioluella. "Nyt menen lähikuppilan terassille, tilaan oluen ja sen oluen voimalla kirjoitan tämän tekstin loppuun, ja sen jälkeen palkitsen itseni toisella oluella." Toimii. Myönnän, I'm a beer thirsty bitch.


3 Hyödynnä sadepäivät


Jos sataa, on ihan mukavakin istua sisällä, kuunnella sateen ropinaa ja juoda teetä. Joten samantienhän voit tehdä vähän pidemmän työpäivän ja päästä vähän edelle hommissa, niin voit sitten ottaa rennommin, kun taas paistaa aurinko.


Jos silti tuntuu typerältä tehdä jotain oikeita hommia, kun onhan kesä ja kaikkea, katso vaikka oman alasi webinaareja ja tee linkkaripäivityksiä. Se nimittäin on friikulle ihan hyvä matalan kynnyksen tapa teeskennellä kesäpäivänä tekevänsä töitä, päivittävänsä osaamistaan ja luovansa verkostoja.


Ja while you're at it, ota kaikki ilo irti sadepäivästä: käy kommentoimassa jotain kummallista jonkun etäisen työtutun Linkedin-päivitykseen ja katso mitä tapahtuu. Kesällä eletään reunalla!


Rantahiekassa kirjoitus: "Good vibes only". Kesävinkit yrittäjälle.
Kesäisten työpäivien musavalinnat ovat tärkeitä: anna työpäivälle oikeanlainen tunnelma!

4 Vastameluluurit ja musavalinnat


Tämä toimii oikeasti ihan kaikkiin tilanteisiin, joissa työmotivaatio ei ole ihan huipussaan. En aio tulla neuvomaan, mitä musaa kirjoittaessa kannattaa kuunnella, mutta voin sanoa, että oikea valinta on sataprosenttisen varmasti bilemetalli, ja tarvittaessa deathstep, kun töiden tekeminen vituttaa ankarimmin. Tärkeää on riittävän nopea tempo ajamassa eteepäin tekstissä, ja äänekkyys, joka hukuttaa kaikki epämotivoituneet ajatukset alleen.


Kesämusavinkit eli artisteja motivoimaan yrittäjää kesäpäivinä:

INHUMAN

Electric Callboy

Perturbator

Nimda

Death Grips


Jos et osaa päättää, saksalainen musiikki toimii yleensä aina.


5 Skippaa duunit, lähde rannalle - eikun siis, ensin duunit, sitten rannalle


Älä ota kesää niin vakavasti. Kun asialliset hommat on hoidettu, heittäydy vapaalle! Itse teen kesällä ja reissussa töitä yleensä korkeintaan kahteen asti iltapäivällä. En usko, että ihmisellä on oikeasti mitään aivotoimintaa enää sen jälkeen. Tai ehkä talvella, kun ei ole muuta tekemistä kuin duunit, mutta siis kesällä ja reissussa, aivot pysähtyy kahdelta.


Sen jälkeen ei oikeastaan ole muuta vaihtoehtoa kuin lähteä rannalle ja tilata joku herkullinen spritz, jossa on appelsiiniviipale. Juomasta on hyvä myös ottaa kuva ja postata se someen kateutta aiheuttamaan. Se saa työpäiväsi näyttämään ihan lomalta niiden silmissä, jotka eivät voi valita omaa työaikaansa ja -paikkaansa.


Siinäpä minun vinkkini. Miten SINÄ motivoit itseäsi tekemään töitä kesällä? Vääriä vastauksia ei ole, mutta pidä mielessä, että oikeat vastaukset on jo listattu tässä julkaisussa.

48 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page